Meer rendement op je spaargeld

Afgelopen week ontvingen wij een brief van de bank. Het is al jaren bekend dat de rentes op de spaarrekening teruglopen, maar nu worden de rentes zelfs negatief. Dat betekent eenvoudig dat je de bank moet gaan betalen om geld te sparen. Hoog tijd om echt te gaan kijken naar andere vormen van rendement maken!

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als kind met mijn ouders naar een niet nader te noemen bank ging en mijn spaarpot daar één keer per jaar mocht afstorten. Wat een magisch moment was dat. En je kreeg ook nog een cadeautje! Die tijden zijn echt voorbij! Het cadeautje is nu, dat jij moet betalen om je geld te mogen sparen. En natuurlijk hoef je tegenwoordig ook niet meer naar de bank om contant geld te storten, want alles is digitaal.

Toch maak ik nog regelmatig mee dat ondernemers overtollige spaartegoeden hebben staan, zonder dat daarmee rendement wordt gemaakt. Een gemiste kans, omdat er genoeg mogelijkheden zijn om een eerlijk en goed rendement te maken, zonder dat je geld jaren vaststaat.

We willen je graag informeren over de meest bekende vormen van rendement halen. Hierbij een aantal opties:

  • Investeren in kennisverbreding
  • Investeren in je eigen bedrijf
  • Vastgoed aankopen en verhuren
  • Beleggen (diverse vormen beschikbaar)
  • Obligaties
  • Geld uitlenen
  • Crowdfunding
  • Bedrijven aankopen

Daarnaast willen we je aanraden om je verder te verdiepen in de boeken van Robert Kiyosaki. Het boek ‘Rijke pa, Arme pa’ kost slechts twee tientjes en wij bevelen het van harte aan!